Bröllopsdag och barn, barn, barn

Idag för sex år sedan gifte vi oss, maken och jag. Det var väldigt roligt, och ofta – när det är lite eh… hur säger man – mycket – så drömmer vi oss tillbaka till Langkawi och Andaman. Det lär dröja ett tag, innan vi kan åka iväg på nå’t så’nt igen (fast jag minns, att vi tänkte/tyckte när vi var där, att vi bara MÅSTE åka dit med barnen – det var en majjig pool, som vi såg framför oss att vi skulle hoppa bomben i, allihop. På den tiden hade vi ’bara’ två barn, Axel och Norma. Man hade ju ingen tanke på att det skulle bli en 8-mannaresa… Resan för oss två gick på åtskilliga 10-tusentalskronor, men så gick vi också all-in. Får tippa på Bingolotto, eller nå’t för att öka oddsen för en familjeresa.)
Förra året firade vi lite mer bombastiskt, det måste man ju göra varje 5 år, tycker jag. Vi bodde på Grand, och åt middag på Teatergrillen.
Maken var f ö jour igår igen (från morgonen till i morse), och kom hem vid 10 med en fin bukett till mig (som hade glömt att det var bröllopsdag!), så det blev man ju glad för. Själv hade jag inte mycket att komma med… Blommor är liksom inte hans grej.
Och alla som eventuellt varit oroliga för att inga barn fick kanelbullar i fredags, ffa Lorentz, som på väg till dagis i fredags utropade: ’Jag ÄLSKAR kakor, bullar, godis och så’nt.’ Turligt nog, så bakade man bullar i fredags, så åtminstone EN unge fick sula i sig några.
Bild
Einar, Teo, Lorentz och Hugo. Svårt att tygla sig…

Och det där med jour en helgdag, asså. Man lärde sig förra gången, att själv med fyra, det ska man INTE vara. Så jag lånade ut tvillingarna, så att jag kunde hänga ensam med Mackan och Loppan. 
Bild
Lorentz leder, Rufus och Malle strax bakom, och Silas i jeans

Morgonen innan denna överlämning var… intensiv. Kan man säga. Silas och Rufus har börjat bli jävrigt vrånga på varandra, och luggas och bits mest hela tiden. Men man kan ju så klart förebygga detta. Note to self, till exempel: ge inte två 1,5-åringar ETT paket russin, och tro att ’det löser de’, för det gör de INTE. Båda två G A L L S K R E K i säkert en kvart. Sedan kastade tre pojkar ut alla leksaker ur leksakslådan, för där skulle de sitta.
Bild
Först var det två lådsittare…
Bild
…sedan trängde en tredje in sig… och så kollade de på den Lego-film som Lorden kollade på, på min dator, från första parkett i lådan.
Bild
Rufus gillade inte trängseln, utan tog ett japanskt ätpinnar-för-barn-fodral (som vi fått från en kompis med småbarn i Tokyo, så att vi skulle lära sushi-lovern Lorentz att käka med pinnar) och ringde till någon.
Bild
för att en stund senare, med en annan napp i munnen, ta en sväng i sin ride
Bild
Det var bara det, att Malcolm ansåg att det var HANS ride (det är mycket så’nt)
Bild
Se’n fick morsan nog av tjafs, och drog på alla kläder, och medans jag klädde på mig själv, blev det hoppbonanza i vår säng.

Nu blev det lite hoppigt, men i alla fall. Vi bestämde oss, Malle, Lolle och jag, för att dra till pappa på jobbet. Vädret var för trist för naturutflykt, som vi först varit inne på. Vi köpte sushi till lunch, och åkte till fadern.
Bild
Tre amigos – alla med olika grimaser

Vi kom hem rätt sent, jag stoppade arnen med makaroner och falukorv. Eller snarare ketchup med ett par makaroner, och lite körv. Sedan kom de, två utmattade, men glada små snubbs, som skött sig som små änglar, enligt vittnesmål. Att lägga alla fyra (dvs blöjor, välling x 4, borsta runt 74 tänder, och söva dem, är inte alltid helt enkelt. Men det går. 

Idag pustade jag (+ Lorentz och Malcolm) ut med att gå på 3-årskalas till Frank, som fyllde 3. Rena rama semestern, kan jag säga.

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s