Och jag som trodde gårdagens morgon var ett inferno.

Tji fick jag.
Mina älskade, älskade barn. Om ni läser något av detta när ni blir större, så hoppas jag att ni förstår att jag inte berättat dessa anekdoter för hela världen/internet för att göra bort er. Långt ifrån. Se det här som en dagbok över de första åren av era långa liv, och gläd er åt hur tokroliga ni var en gång i tiden.
Så. Med detta sagt, går vi vidare.

J var jour i natt, så de största barnen sov hos sin mamma. Själv var jag ute och slog klackarna i taket igår kväll, och barnvakt passade barn. Vid 6.30 vaknade någon av avkommorna, minns ej vem, faktiskt, men likt dominobrickor vaknade resten av gänget. Somliga glada, andra lite lacka. Vällingverkstad, vällingtankning av twins, och så blev de aningens mindre arga. Varje morgon får man resonera lite med sig själv; hm… ska man byta blöjor (de brukar hänga ganska långt ner) nu, eller vänta en kvart så att man gör två flugor i en och samma smäll. Dock är det avsevärt behagligare att bära en klängapa på sin höft om dess blöja inte är som en läckande vattenballong (men då VET man att det blir nytt blöjjobb inom en kort stund). Så: fyra blöjbyten av tvillingblöjor. Malcolm, som ju får lov att ha nattblöja, fick behålla sin (av ren lättja från min sida).
Synden straffade sig sedan rejält. För bajsfobiker: hoppa över följande stycke(n).
Lorden och Malle gick upp för att bygga Lego. Jag hör Lorentz ropa: ’Mamma! Malcolm måste bajsa!’ ’Okej! Jag kommer som ett skott!’ (och då får man låta di minsta vara kvar på nedervåningen, eftersom de miljardtals pluttesmå legobitarna i L och M’s rum är för många att hålla koll på. Dessutom lever tvillingarna väldigt farligt över huvud taget i närheten av storgrabbarnas mäktiga byggen, som de vakar över likt vakterna på Louvren och Mona Lisa).
Jag tog Malcolm i handen, och så gick vi in i badrummet, tog av blöjan, och parkerade ungen på pottan. ’Vill du ha en bok eller nå’t?’ (man vet ju på ett ungefär hur han brukar göra när han levererar i blöjan. Legolådan ville jag ju inte bära in i badrummet, men en bok kanske skulle funka. Trodde jag.) ’Ja! En bok!’
Lät pöjken sitta en stund, och strax: ’Mamma! Jag är klar nu!’ ’Okej, vänta, så kommer jag och torkar dig.’
I pottan låg en typ 2mm ’stor’ plutt. Hm… konstigt, tyckte jag. Till saken hör, att Malcolm varit JÄTTEduktig med blöjfriheten denna vecka, inga ’olyckor’ har skett (varesig blöta eller hårda), men det har heller inte levererats bajs. Alls.
Jag föreslog för Malcolm att han skulle få käka lite katrinplommonpuré, han kanske helt enkelt var hård i magen? Han är ju en medgörlig typ, och sulade i sig en hel burk. ’Nu vill jag gå och bygga Lego!’

Jag passade på att slänga i mig lite frulle. Man har inte så många ’fönster’ för sån’t om morgnarna, så det gäller att carpe momentum. Eller vad det heter.

Jag hör strax uppifrån: ’Men mamma! Ska du inte städa bort bajset?’
?? (Vaddå? Var katrinplommonpurén SÅ snabb? Omöjligt, ju!)
Kutar upp för trappan, och tar med mig hushållspappersrullen. Mitt i en hög med Lego på golvet ligger en knytnävsstor körv. Jag har ingen aning om hur detta gick till, gissar att Mackan hade tagit av sig blöjan själv där före pottsittningen, kanske.
Jag sanerade området, plockade ner de besudlade Legobitarna i en burk, och kokade alltihop. Länge.
Bild
Post-kok. En sådan dag när korttagning dessvärre underprioriteras, och tur var kanske det.

Dags för påklädning. Efter vissa stridigheter med Lorentz och Malcolm, som inte var ett dugg sugna på att lämna sitt älskade Lego, så fick jag till slut ner dem för trappan. Jag satte på Malcolm jättefina, nya kläder; röda brallor, och en superfin Musse Pigg-tröja, och matchande strumpor. Mycket nöjd med den outfiten, och VÄLDIGT glad över att jag lagt Spindelmannendräkten i tvätten. (Mackis var inte lika nöjd…)
Och så resten av gänget, och de yngtsa tu måste man ju MMA:a med. Okej. Alla fyra påklädda, klockan var 9.30 (brukar försöka vara på dagis 9), dags för tandborstning. Mera brottningsmatcher, Lorentz och Malcolm skötte sig dock.
Jag vänder mig om, och där står den stilige unge mannen Malcolm, med en c:a 50 cm i diameter stor pöl under sig på golvet. Kanske var det en hämnd för att Spindeldräkten låg i tvätten, vad vet jag. Men en tredje gång fick vi duscha av pöjken, och byta kallingar och ragga upp byxor och strumpor.

Så ner i cykeln, vissa stridigheter med de minsta och hjälmarna, men med äpplen som mutor gick det till slut.

Kom hem från förskolelämning klockan 10.20. Nytt rekord. Det berodde främst på att de tre olika avdelningarna som barnen går på, ligger i lite olika ändar av ett stort hus, skor ska tas av, bäras med, man glömmer nå’t i ena änden, och ränner fram och tillbaks (med två barn i släptåg [två lämnades – högst motvilligt – på gården hos de fantastiska pedagogerna. Jag älskar dem!]), som ska stanna och kolla på olika robotar och Legobyggen, och lite så. Väl framme i andra ändan av huset, på ’Måsen’, där Malcolm går, fanns inga barn. Jag fick höra att ’Stormåsarna’ var ute i en park en bit från dagis.
På med Mackans dojjor (en tredje gång), ner i vagnen, på med hjälm, iväg med hoj. Till slut hittade vi hans gäng.
Phew.

Tur att jag inte skulle vara på ett viktigt möte klockan 9 just idag.
Bild
Post-lämning. Tre äppelskruttar (Uffe, Malcolms polare, snodde ett påbörjat äpple från lådcykeln när vi väl träffade på stormåsarna) och Rufus boll. Och ett berg av hjälmar.

Japp. Torsdag. Tänk om fredagen blir etter värre? Den som lever får helt enkelt se.

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Och jag som trodde gårdagens morgon var ett inferno.

  1. Sanna F skriver:

    Carpe punctum kan sägas! Fortsätt skriva Elin! Kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s