Rätt soft, om man jämför

Dagen startade på ett väsentligen lugnare sätt idag än föregående dagar denna vecka. Lorden och Mackan hade blivit lovade att käka sina muffins, som de bakade igår kväll, till frukost (förutsatt att de först fick i sig något mer substantiellt). Malcolm fick i sig en pava välling, Lorentz 3/4 leverpastejsmacka. Okej. Godkänt.

Man försöker fånga sin avkomma på bild, men de är sällan still… (Bad excuse, ni ser ju att till och med klockan på spisen är superoskarp…) Klockan var väl 06.20, ungefär. Tvillingarna hade serverats välling, och var ganska nöjda med livet, Malcolm var väldigt pepp på muffinfrullen.


Hela kostcirkeln.

 

Men emellanåt blev det lite dålig stämning, Rufus och Silas tjafsade om typ en Legobit,

Silas mycket nöjd med en bit Duplo. De små har kontaminerats av sina större brorsor med fascinationen för Lego.

…eller en gammal russinliknande ballong, left-over från barnkalas. Vi ett tillfälle (man springer ju upp och ner och upp – och ner – igen för trappor om morgnarna; det ska hämtas tvätt i källaren, man kutar högst upp, hittar på fyra outfits, och nej – HELVETE – en strumpa måste ligga kvar i källaren, och så vidare) står lille Silas, tårarna sprutar, vid grinden för trappan upp till ovanvåningen. Bredvid står Rufus med ett vapen i varje hand.

… i ena handen…


 …och i andra

Tyvärr hade den eländiga morsan mutat de ’stora’ pojkarna med telefon samt iPad, varför jag inte kunde dokumentera denna lite skrattretande, som samtidigt så sorgliga bild. Han såg allt lite skamsen ut, Rufus. (Det lite lustiga i dessa situationer är, att man skäller ut våldsmannen, varpå DENNE börjar störtgråta… Liksom – what’s up with that??)

 Lite oklart huruvida Malcolm (i Spindelmannendräkten) är syndabocken, och förklaringen till Silas ledsna nuna, eller om han försöker trösta sin lillebror.


Så – idag klockan 8.45! – dags för avfärd.

En smooth morgon. Alltid luvly.

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Rätt soft, om man jämför

 1. Annelie skriver:

  Hej! Vilken rolig blogg du har! Såg länken på FB och kommer definitivt kika in fler gånger. Kul att läsa om någon som lyckas få ihop mornar och lämning själv med fyra barn då det blir min verklighet för första gången den här veckan. Fast då med tvillingar på två månader 🙂 / Annelie

  • allabarnen skriver:

   Hej, Annelie! Tack snälla! Underbart att få feed-back från någon i snarlik situation..! Hur gamla är dina två första? Och vilka ‘sorter’ har du? Berätta! Lycka till, och stort grattis till dina två minstingar! (Dubbel lycka är det, om än lite mycket, ffa de typ 5 första månaderna… Men det blir roligare och roligare. ^_^)

  • allabarnen skriver:

   Meh! Nu såg jag ju, är lite oruttad i kommentarsfältet… Vilka jävra duktiga mammor vi är, eller hur?! : )

  • allabarnen skriver:

   Tack, bästa Annelie! Vad himla glad jag blir! Ska försöka posta nytt inlägg snarast, men har trubbel med uppkoppling…. Hoppas att du fortsätter kolla in ibland! : )

 2. Annelie skriver:

  Jamen visst är vi! 😉 Ja du kanske såg på min blogg, men jag har en sexårig tjej och en fyraårig kille också, så vi jämnade ut det med två av varje 🙂

  • allabarnen skriver:

   Ja, jag såg ju det strax efter… Proffsigt fixat med två av varje! I övrigt ligger vi ju ganska lika ’illa’ till ; ) Men jag minns morgnarna – det kan allt vara lite körigt, särskilt om ett tag, med alla kläder och shait. Då får vi stötta oss mot varandra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s