Sommarlov (?)

Di små barnen. Eller stora, lite beroende på vad man jämför med. Solen skiner, 25° varmt. Mamma OCH pappa är hemma. Då känns det ju – jävligt risigt (!) att Lorentz och Malcolm ska behöva gå på dagis. Men faktum är, att de säkerligen har mer utbyte av det än att INTE gå dit. 
Rufus och Silas är nu (imorrn) 15 månader. De går, och står, och ramlar, äter, bajsar, sover, och allt det där som små människor gör. Och de är två. Visst – de KAN sova i vagnen (åtminstone i en halvtimme), men efter några barn har vi lärt oss the easy way out, och det är: käk, sömn (typ 12-14/14.30), och efter det, runt 3-tiden, kan man sticka hemifrån. Även Malcolm sover ’middag’ på dagis. Så av dessa skäl, får Mac och Lord vara på förskolan (!). (Risken är annars överhängande att L o M sitter i soffan och kollar på film, eller tjaaatar om att de vill spela [ipad eller telefon – Steve Jobs, what the f**k have you done??])

Men lite sommarhäng får de faktiskt ändå, typ förortsbassänger (det finns ju en del). Vi lattjar fortfarande (trots att de flyttat från Enskede) med kompisar som vi lärt känna från min första ’mammagrupp’, Juni (lika gammal som Lorentz), och hennes lillebrorsa Frank, med mamma Ulrika. Från början var det Lorentz och Juni som var polare, men just nu är det främst Frank (2,5) och Malcolm (3) som leker. Primadonnorna Lorentz och Juni är mest… just så. Primadonnor.
Image
Captain, o, captain.
Image
Enäggstvillingar (?) Nope. Malcolm (t v) och Frank, (t h).

Image
Så softa. Bara hänger. Och gungar. 

Det var gårdagen. 

Idag, på sommarens hittills varmaste dag, tog Jesper och Charlotte med  inte mindre än 5 små snubbar till en anan förortsbassäng. Men först skulle två små 15-månaderssnubbar utfordras
Image
Sked? Hell, no – kniv och gaffel! (tack o lov för Halottes [i mitten] tålamod…)

Image
Jo, vi har en lådcykel. Men den var full av andra barn, så vi fick ta till denna till tvillingpojkar; L o M hade nämligen med en kompis till poolen.

Och så är stora bocken Magnusson på besök. Hm… konstigt att kalla det ’besök’ – han BOR ju här. Men det är trixigt att vara skilsmässobarn, man bor ju i två hem! När Axel och Norma är hos sin mamma, undrar mina grabbar (ffa M och L än så länge) var de är; hur ska Lorentz och Malcolm kunna begripa konceptet skilsmässobarn? Det är faktiskt svårt att begripa själv. Både hur det känns för barnen i sig, men också för deras pappa – och mamma. Men de själva är coola. De minns nog inte så mycket annat. De var 1 (Norma) och 3 (Axel) när deras föräldrar separerade. 
Det är bra gulligt när Axel hänger*) här nu på sommarlovet, och orkar med sina småbröder; han leker med dem, tröstar, bär omkring på dem, gungar i gungor, och – bara hänger. 

*) det är kanske konstigt att uttrycka saken så, detta är ju hans hem. Ett av hans två hem. Men jag (vi) ser det som en ren bonus att han vill vara här, i detta hem fullt av små krävande, skrikande små pojkar.
Image
Fötterna. 43, 27 och 25 (storlekarna). (Hur ska det gå…?!)

Image
I övrigt upptäcker de minsta annat, såsom sin mammas öron-näsa-halsregion (det har väl inte undgått dem att detta är en region fylld av action). 

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sommarlov (?)

  1. Marina skriver:

    Skulle vilja vara en liten legobit och ett litet gosedjur i familjen! Eller Stickan kanske! Bara kolla och njuta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s