Nose job och midsommar

I torsdags var det dags – att stänga dörren till öronsjuka, och att öppna upp bihålors dörrar. Efter denna vår är jag – märkligt nog – fortfarande helt okunnig om ÖNH’s anatomi. Trots otaliga anatomilektioner av diverse läkare. Fattar ingenting. Jag lämnar det till bättre vetande.

Jag kom till Skärholmens Öron Näsa Hals-mottagning, tog av mig sandalerna (10.40), la mig under kniven kl. 10.47, ringde Jesper, som hämtade upp mig klockan 12.15, ink. narkos, och operation. Skruvat, att det kan gå så snabbt. Allt gick bra, men det följde en natt som troligtvis var lite besvärlig för min man (eftersom jag inte kunde använda näsan alls), men han är inte den klagande sorten.
Image
Den här körven gick jag omkring med se’n efter operationen. Vi var på Ica och systemet inför midsommarens firande, och jag kan tänka mig att de som såg mig funderade på huruvida jag gjort ett nose job. Lite kul, tyckte jag.

Det blödde en hel del. Såpass att jag tog till

Image
när vi kom hem. Det slutade liksom inte att forsa. Första natten insåg jag att det enda att göra var att se till att blodet skulle koagulera inne vid operationssåret, och därmed var tampon(ger)-ader det enda vettiga. (Men Obs! endast för hemmabruk.)

Alltså – otroligt att jag kanske ska bli helt frisk! Tar – som vanligt – inte ut något i förskott. Räknar dock med att min vänstra bihåla numera är som ett tabula rasa.

Och så kom fredagen. Vi åkte – som vanligt – ut till J’s bror med frus landställe. Som ovanligt nog, så hade JAG inviterat vänner, som kom dit också – så OTROLIGT trevligt! De tidigare nämnda enäggstvillingföräldrarna Fredrik och Matilda med sina twins Ben och Frank (lika gamla som Silas och Rufus)
Image

Ja, jag ska försöka att inte tjata om det skruvade med dessa enäggstvillingar. Men – tro mig – det är ett under. Eller två. (Eller fyra…) (Och fråga mig inte vem som är vem.) Men snygga och enhetliga skor hade de (vilket inte gjorde saken enklare)…
Image
Lorden (med fel sko på fel fot, precis som det ska vara), ’Snälla, jag kan väl få bära [bäla] han!’

Image
En annan cool cat. (De lite halvslutna ögonen är Malcolms nya look à la 3-årstrots, ev. i kombination med en dålig plåtis, men han kör en ganska nonschig uppsyn nuförti’n.) Men det är okej. Han bjussade på drygt 2 år av vänlighet och mjällhet. Softness impersonated.

Image
De syns lite illa, men strået Lorentz håller i handen är ganska fullt av smultron. Lorden är dock inte helt nöjd, eftersom han vet hur ett strå KAN vara fullt från kant till kant med bär (hos mormor).

Annars gick midsommarafton mest ut på att utnyttja Mårtens och Annes gigantiska gräsmatta:
Image
Nuff said. (Och detta är Rufus. Det vet jag, eftersom jag klädde på honom en röd – R – som i röd – body.)

En mycket lugn, fin och trevlig midsommar i de bästa vänners sällskap. Precis som det ska vara.

Lördagen förflöt i ett mycket lugnt tempo.

ImageSöndagsbad. Det är som att Lorentz och Malcolm lägger ner ’vill-inte-bada-garden’ när det är söndag, för då vet dom liksom att det är dags. Dags för tvagning. Det nya badrummet med ett badkar – var ju inte helt oväntat – nyhetens behag; hade ju inte räknat med något annat. Men de har väldigt roligt när de väl är i. 

Nu kan det ju hända att det är delvis vårt ’fel’ att Lorden och Mackis är så’na fina vänner och brorsor, eftersom vi behandlar dem som en enhet – för enkelhetens skull. Vi lägger dem – i samma rum, samtidigt, och de skjutsas till samma dagis, de leker (i alla fall ibland) med samma polare. Fast ju äldre Silas och Rufus blir, desto mer nöjd är jag/vi över att Malcolm och Lorentz har varandra (även om de själva inte alltid är så himla nöjda.) ❤ ❤


Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s