Frullen.

Som jag ältar detta ‘den viktigaste (mål)tiden.’ För egen personlig del – jag klarar inte en dag utan. En del människor kan liksom ‘oj, jag försov mig! Skit i frulle, coffee to go.’ Kaffe i all ära, men själva bränslet, då?
Tvillingarna och Malcolm är alltjämt vällingdrickare, och kan till och med sula i sig en skål yoghurt med müsli, eller ett par mackor, Lorentz har problem med morgonaptiten. Jag har gjort äggröra, risgrynsgröt (med smör och kanelsocker, som i Norge), fattiga riddare, våfflor, varma mackor…. Om jag någonsin ifrågasätter curlande föräldrar – be mig shut up. Helt enkelt.
Anyhow. Om någon vill ha ett frukosttips:

IMG_6125.JPG
Min beloved frulle.

Man tager lika delar helt bovete, hirs, quinoa, samt lite psylliumfrön och krossade linfrön (har jobbat denna frukost i runt 15 år, så exakta mått är svårt att redogöra för; jag tar två pkt av ovan nämda gryn, och en påse vardera av de sistnämnda och blandar i ett sjuhelvetes stort kärl). Och så till själva koket: en (rågad) dl av blandningen, malen kardemumma (hela korn i kvarn, ingen färdigmald skit), en tsk salt, koka upp, och puttra på låg värme i 20 min. Hacka typ 5-6 torkade (ekologiska, mjuka) aprikoser, lägg upp i din skål, servera m rostade nötter (jag kör hassel- och pekan-), kanske lite rostad kokos, ev lite Stevia on top (since I’m a sweet-tooth), och servera med mandelmjölk.
SÅ SJUKT GOD OCH BRA FRUKOST..!!!!
Bon frulle-apetit!

En bra, lugn helg, utan större händelser, och vi laddar alla – på olika sätt – inför kommande vecka.

IMG_6105.JPG
Klanen försöker väcka (stackars) Silas, som somnade på schäslongen i det att vi övriga käkade middag (kyckling och klyftpotatis – Normas favorit : )

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s