En feministpojkmammas dilemma

Vi gillar musik i vår familj. Maken satte ihop en spellista inför den långa bilresan söderut, och uppmanade alla barn samt undertecknad att inkomma med minst fem låtar vardera till densamma.
Nu åker vi back and forth till Ängelsbäcks strand, solig dag ut och in, en resa på c:a 17 km, och det enda mina söner (de större smittar ju av sin låtfaiblesse på de mindre, som ekar samma önskan) vill höra på är denna.
Asså – de har naturligtvis ingen aning om vad som sägs, vilka ord som uttalas, och kan inte klandras för låtens betydelse, men jag lider, lider bakom ratten. Vi har liksom svurit, pappan och jag, på att aldrig lägga någon värdering i, eller ha synpunkter på, någons musiksmak. Man måste få gilla det man gillar. (Sedan, helt ärligt, kan jag inte ljuga när Lorentz eller Malcolm frågar mig om vad jag tycker om Sean Banan, men jag säger alltid till dem att man får gilla vad man vill, och ingen annan får bestämma över en i det avseendet.)
Skammen med dessa ord pumpandes ur ljudsystemet – på hög volym, dessutom:

She say she love my lolly
She wanna make it pop (hey)
She say she love my lolly
She wanna kiss the top (hey, girl)
She say she love my lolly
She love my lollipop
She say she love my lolly
She say she love my lolly

She say she love to party
Girl I love your body
Why you on the table?
‘Cause you know I’m watching
She say she love my molly
So we can leave this party
And go back to my hotel
And don’t stop for Habachi
And don’t stop in the lobby
I hope you massage me
I hope you can take it when I make you call me papi
The club about to close
Come up out them clothes
I’m about to give you what you asking for

Order what you want, girl, it ain’t no problem
I’m a tell the waitress that my baby need a bottle
Order what you want, said it ain’t no problem
Got a piece of candy and it’s all for you

Horribelt. Och oerhört komplicerat, hela grejen. (Men nu vet ni, alla ni som bevittnar vår fläskiga svarta bil med denna skitlåt, att kvinnan bakom ratten är iförd stora, svarta brillor p.g.a. skam. Lite p.g.a. sol, men above all – SKAM.

20140725-222429-80669248.jpg
Dagens strandgossar

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En feministpojkmammas dilemma

 1. Anette skriver:

  HiHi! Men jag blir lite nyfiken, vem av er var det som bidrog med den låten till den gemensamma spellistan? När min son var fyra år, kom han hem från förskolan alldeles överlycklig, de hade fått en praktikant som var helt fantastisk. En kille i 18årsåldern med knallrött hår, tatueringar och gitarr. Sonen berättade lyckligt att han minsann var en rockstjärna och skrev egna låtar. Sen sjöng han lite för att visa vad han lärt sig: det skvätter blod och knäckta ben, när jag slår ditt huvud mot en sten….. Mamman kände sig inte helt bekväm med den praktikanten.

  • allabarnen skriver:

   Hej, Anette
   (Har lite krångel med min mail – såg denna kommentar först nu…) Ha ha ha, vet faktiskt inte vad som är värst – Sean Banan, Schlager, eller cunnilingus-/våldstexter… Det pinsamma i denna historia, är att jag frågade min man – ’Vem i helvete har valt denna horribla låt??’ Det visade sig att han hade använt sig av Soundhound, köpt en (annan) låt på iTunes, och då föreslår Soundhound liknande låtar. Jag ba: ’Men lyssnade du inte innan??’ ’Jag hann inte, jag bara la in den.’ Parental guidance kraftigt ifrågasatt, men det är klart att man inte kan hålla på och censurera à la Nordkorea. : )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s