Bakisbollen

Som vatten för kamelen, diesel för bilen, mat för morsan, lördagssnask för MacLord, är basketbollen, a.k.a. bakisbollen för Rulas/Sifus. Med sina små nävar håller de enhandsgrepp (något inte ens jag klarar med mina dasslockslabbar), den är med ö v e r a l l t. Tackolov har vi två avlagda/urvuxna, Axels och Normas gamla.

20140630-201205-72725853.jpg
Stege?

En av utmaningarna för oss föräldrar är att försöka välja strider; lägga bort bollar inför måltiderna innebär absolut vrede, på samma gång som det uppstår viss problematik när de ska hålla boll i knäet och manövrera bestick samtidigt. Bakisboll i själva sängen är också lite living on the edge, för då kör de hopp från höjd in i sängens spjälor… Och så vidare. Ofta väljer man – av ren lättja – att bara ge med sig, och hoppas på det bästa. (Kan ju verka givet, jag menar varför tjafsa? Men tänk då två drygt 2-åringar MED två rätt stora bollar i en och samma shoppingvagn. Till exempel, och risksituationer såsom när de balanserar uppe på spjälsängskanten, tack vare bollen/stegen, de kan dratta ner lätt som en plätt, och i värsta fall med tänder ner i golvet, som ytterligare ett…)
Vad denna eftergivenhet från oss föräldrar kommer att leda till i längden, vågar jag inte ens tänka på. :O

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s