Jobbe, pt 2

 

Slarvade lite igår med att illustrera mina dark ages, så här kommer lite kort från då:

20140612-103829-38309510.jpg

Fyra pojkar i bagaget på ett av de många byggvaruhus vi flängde till

20140612-103935-38375063.jpg
Utan kök i ett halvår, ink två krypsugna kryp kan nog höra vem som helst lite trött.

 Bild

Och så den satans tanden, med det gullige lille öronbarnet i knäet. Jag blev framtandslös i 1,5 år (!), hade tandläkaren informerat mig om den svinlånga processen vid det första besöket, hade jag nog dött. Så det var ju tur. Tur i oturen. Jag hade alltså en lösgom i munnen under tiden. Bara en så’n sak. 

Så efter allt detta (missade igår, hur det nu var möjligt, att jag och Jesper dessutom förlorat varsin älskad förälder under 2011), var det dags för åsne-Elin att inse att jag nog behövde ta tag i mitt liv, krypa till korset, och acceptera min husläkares farhågor om en utmattningsdepression. Man gillar ju inte att erkänna sig svag. Hell, jag ser mig själv som en bondmora som kånkar på barn och matpåsar, och liksom löser saker och ting. Men nu var det som det var. 

När man är sjukskriven, vilket jag blev i augusti förra året (efter att jag slutat som resturangchef), och inte har ett jobb att återgå till, är man inte mycket värd. Jag har nu 500:- mindre / månad än jag hade under mina många år som student för typ 20 år sedan (nu: 7000:-), med den lilla skillnaden att jag har fyra små söner och två bonustonåringar (samt en finfin man), och det är tight. Men som pappan till alla sa häromdagen när jag oroade mig lite – vi är ju stenrika! Det har jag också snackat om tidigare, I’m a rich bitch! A rich fuckin’ bitch med håliga strumpor och uttjänta T-shirts, men likväl rik. 
Och nu gillar jag att gå runt och säga att jag har ett jobb. Det är inte helt överensstämmande med sanningen; jag arbetstränar. Det heter så för långtidssjukskrivna som försöker återvända till arbetslivet. Jag praktiserar på en liten formgivningsbyrå, det passar mig jättebra, är där c:a 20 timmar i veckan.

Så det var det.

 

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jobbe, pt 2

  1. Joa skriver:

    yey! Va kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s