Napp-cold turkey, kussehäng och vabbfest

Det var lika bra, att bara klippa rakt av. Vet inte om det var (rest in peace – ) Philip Seymour Hoffman’s överdos som inspirerade till knarkavvänjningen, framförallt var det nog att Rufus och Silas bett började påminna om marsvinskäftar, som fick mig att inse att det var dags. Hej då, nappen! Nu har det gått en knapp vecka, och deras elaka, onda mor ströp tröstesnuttstillgången samtidigt som de insjuknade i snor-samt-feber toppat med ögoninfektion. Än så länge går icke-napperiet bra, Rufus har mest abstinens. Det är så det är med knark. Det går väl över (…) Bara de inte tar till tummen, för den är ju svår att klippa av (speaking from experience, tandställningar et al.)

Ja, det har varit en vecka i sjukans tecken (därav att inläggen lyst med sin frånvaro). Vi är nog lite snoriga hela högen, men Silas har varit mest sjuk, den lille plutten. Man har brottats – först vid blöjbyten på morgonen, sedan vid ögondroppning (fast då har jag fått assistans av husets doktor, tackolov), tandborstning, därefter vid påklädning, och så vid ytterplaggspåklädning. Emellanåt har jag behövt sätta mig över bäckenet och hållit fast dem…, de är vansinnigt starka..! DaddyMac och Lord är hyfsat medgörliga (främst tack vare iPod-mutor). Morsan själv har nödgats duscha först EFTER alla barnens påklädningar, eftersom det är brottning à la Musse Hasselwall.

Förra helgen hängde vi hos makens bror på lördagen
Bild
Kusinsamkväm 2014 års modell.

På söndagen kom min äldste bror med familj
Bild
Lite mer analogt kussehäng. Lille Jack i mitten, asså göttighetsnivån på den körven… Lorentz och Malcolm försökte jaga pussar, men han är snabb, den lille illern Jack.
Bild
I övrigt pusslas det flitigt

Bild
Rufus (pre-nappavvänjning) – i en lite annan svårighetsgrad ( han sov med ’pusslet’ i sin säng…)
Bild
Och de tvenne pusselkungarna.

Och så har störste bocken Axel lärt ut lite underhållingsknep till sina yngre brorsor
Bild
Lord bublicious
Bild
DaddyMac bubbolini

(Tack, Axel, säger jag… Äsch, spilld mjölk är väl inget att gnälla över.)

Och nästa vecka är jag home alone igen, maken åker iväg för att slita. Må allabarnen vara friska..!

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s