UÄÄÄÄHHHHHHHHHHH! (x 4)

Maken somnade på soffan igår (den är otroligt skön, så jag kan inte klandra honom). Jag vaknade klockan 5 med en känsla av klaustrofobi, då jag låg inkilad mellan the close sleepers, Lord och Mac. Mackan var pigg som en mört, så bortåt 6 var det bara att ta tjuren vid hornen och stiga upp. Då var även Rufus vaken, Silas strax därefter, så jag kånkade ner tornadosarna och satte igång vällingverkstad. Dumpade de tredimensionella och supereffektiva väckarklockorna på pappas mage i soffan, och morgonen fortsatte som vanligt (fast nu med julmysbelysning).

Nu är tvillingarna i en extremt intensiv fas; de är föribannat gulliga, no doubt, de pratar och försöker kommunicera sinsemellan med sitt humbugspråk, som låter sjukt roligt. En massa konstiga diftonger och märkliga ljudkombos, typ som Miriam. Samtidigt är det svårt att vara själv med dem, där runt 7, när fadern tar moppen till jobbet. De vill alltid en massa saker, de vill hålla i samma saker, de vill vara ensamma i mammas knä, och puttar bort den som kommer och gör anspråk på detsamma. Ett fyrmannagräl kan i värsta fall uppstå vid mina ben, och min diplomatiska (o)förmåga sätts på prov.

Så här: efter frukosten, ville Lord och Mac kolla på Ice Age 4. Det kan vara lite praktiskt med en filmstund om morgonen, så att man själv hinner med egenvård, diskning av vällingflarror och annat bestyr. Satte igång filmvisningen, och trots Rufus protest, stängde jag skåpluckan till ljudsystemet Jag gick upp på ovanvåningen för att borsta tänder etc, och plötsligt hörs en jordbävning under mig. Det var en av tvillingarna (sannolikt Ru) som hade öppnat skåpet, och skruvat upp ljudreglaget på max, hela huset skakade, och alla fyra pojkarna SKREEEK i total panik! Med tandkrämsfradga runt munnen, rusade jag ner i trappan, ljudet var fullkomligt bedövande – jag ville själv skrika i panik. Men lät bli. Kramade om de små gossarna, och snart hade de coolat ner sig.

Känner mig ganska tjatig när jag beskriver dessa morgnar gång på gång, men samtidigt är det verkligen så att man skulle vilja att någon annan visste hur det är. Det är helt crazy. Helt. Och alldeles underbart på samma gång, men jag kommer ofta på mig själv med att gå omkring och skratta när det är som mest galet – kanske någon form av självbevarelsedrift. Jag skulle kunna drista mig till att säga att fyra morgontimmar med dessa unga män är likställt med en arbetsdag. Jag är ofta helt slut, färdig, när jag kommer tillbaka efter dagislämning. Tänk om man bara kunde gå och lägga sig på sofflocket till klockan 16 när det är dags för pick-up (betalar dessvärre lite dåligt).

Nu är det ju en väldigt mörk årstid, så foton på avkomman lyser med sin frånvaro. Men lite bilder från helgen kan jag nog skrapa ihop.

Bild
Fredagshandling. Hela kostcirkeln… (man blir avslöjad; Red Bull – ger mig vingar MY ASS!)

Bild
Barnens pappa skapar frippor à la Ronny och Ragge med dammsugaren
Bild
Mac
Bild
Vällingtajm (verkar ju som om det är oerhört roligt!)

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till UÄÄÄÄHHHHHHHHHHH! (x 4)

 1. Trillingmorsa skriver:

  Hej!
  Det är så underbart ljuvligt å befriande att läsa din blogg.
  Vi har tre killar, nyss fyllda sex år och det finns INGEN av våra vänner som i närheten kan förstå det kaos som var vardag när barnen var mindre (väl medveten om att ni har ytterligare en klimp).
  Bitterljuva minnen kommer tillbaka och med ett fånigt leende läser jag din blogg på väg till och från jobb.
  Livet är så mycket enklare nu, men det är få förunnat att få uppleva en ordentlig småbarnscirkus.
  Kram

  • allabarnen skriver:

   Hej, trillingmorsa! Mad respect!! Och tack för komplimanger..! Det är ju så klart crazy mitt i småbarnsåren, säkert med ett, två, tre, eller fyra (hur familjerna annorlunda mår, kan man bara undra…) Så kul att du läser! Fortsätt gärna, det är min egenvård och mitt bränsle att försöka måla upp vår mad tillvaro i ord.
   Kram tillbaks! SÅ fantastiskt med TRILLINGAR!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s