Mutor – can’t live with ’em, can’t live without…

När man har köpt ganska dyra – framförallt varma och sköna – stövlar till sina småpojkar, blir man ju lite knäckt när EN av dessa fattas. När barnen hämtades upp igår på förskolan, utlovade jag därför ett pris till den som hittade stöveln. ’Den som hittar stöveln, ska få en present.’ Det gick hem. ’Men mamma, om jag och Malcolm hittar stöveln samtidigt, så får vi väl en present bägge två?,’ försökte Lorden. ’Visst,’ sa jag, i ren och skär desperation. ’En liten.’ Fast när det sedan kom till kritan, var det mest bara jag som letade som en dåre, Lorden och Mackan hittade på nå’t roligare under tiden. Jag genomsökte hela husets tre våningsplan (på vinden kunde den ju inte vara, i alla fall), inklusive alla soppåsar i soptunnan, utan framgång. Jag visste ju att den var i hemmet, någonstans; inte i bilen, inte i lådcykeln. Senare på kvällen när jag skulle somna, låg jag och komponerade ett mail till Tretorn, där jag skulle försöka övertyga dem om att de väl kunde sälja EN gummistövel till mig. 

Onsdagsmorgonen kom, de vanliga procedurerna, och så ut i trädgården för  transport i lådcykeln. Jag förslog för de större pojkarna: ’Ni kan ju kolla lite i trädgården om ni kan hitta stöveln?’ Efter en knapp halv minut:
Bild
Alla glada, av olika anledningar. Modern lättad, tvillingarnas stövlar kompletta i sitt fyrtal, och Lord och Mac förhoppningsfulla inför den annalkande presenten.

Bild
Kall och frusen ligger den nu på tork

Från och med detta, kommer nu varma och sköna skodon att placeras utom räckhåll för små skofetischisttwins.

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s