Se’n – nej, NU!

Sedan den sjätte augusti 2008 har livet gått ut på – ’Se’n…’ ’Se’n kommer han kunna sitta / sova hela natten / kommer jag att komma i form…’ etc, etc. Som småbarnsförälder är det svårt att faktiskt vara i stunden, nuet, och uppskatta och glädjas åt det som är.
Nästan alla jag träffar, frågar ’hur GÅR det’, ’hur MåR du/ni’ ’hur HAR ni det’, ungefär som att vi lever i någon sorts undantagstillstånd. Helt ärligt: jag skulle inte för alla pengar i världen vilja ha det annorlunda. I princip ingen som man träffar säger något annat än ’men se’n’ blir det roligt’, (oavsett vad jag själv säger – kanske ser man ut som en vandrande vålnad, vad vet jag…) eller ’tänk vad kul de kommer att ha se’n’. Det vore väl väldigt tragiskt om vi skulle förhålla oss till våra fyra småbarn, som om vore de en ilsken influensa som man bara måste uthärda, och låta bli överstökad.
Väldigt mycket handlar om att mentalt alltid ha förväntningarna inställda på mayhem. För då blir man i princip alltid positivt överraskad. Man kan ju inte gå omkring och förtränga dagen, den måste carpas! Vissa dagar är mindre kul än andra, men det är knappast unikt för oss. Jag skulle säga, att så här i friskt tillstånd, så är 8, kanske 9 av 10 dagar bra, kanske till och med skitbra!
Bild
Hej då, pappa! Frenetiskt vinkande i fönstret.

Till exempel, så tänkte jag på det här med aktiviteter. Se’n – när den tiden kommer då fyra pojkar ska skjutsas och hämtas, om säg en fyra, fem år… Fotboll, tennis, karate, judo, basket, piano, gitarr. Hoppas att något geni kommit underfund med en effektiv kloningsteknik vid det laget.

Ja, i viss mån måste man väl få procrastinate. Och försöka sitt allra bästa att embrace det som är.

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s