Getingar, Oskar, och annat.

De är roliga, de där små människorna. Som när Malcolm, då vi var på väg till en parklek, där det finns olika djur; grisar, får, kaniner, getter, höns, upphetsat utbrast: ’Mamma, kan vi titta på getingarna nu?!’ Eller när hans kompis, Melker, på dagis svarade en pedagog: ’Nu har jag tagit skor på fotarna’. Malcolm var på Aquaria med barnvakt, jag frågade ’har du haft kul?’ Han svarade, ’Ja, jätteroligt, fast det var läskigt när Oskar kom.’  Det ploppar ju ut meningar dagligen, som man skulle vilja komma ihåg. Men det gör man dessvärre inte.
Silas och Rufus har – i och med sin dagisstart – börjat prata lite mer. Silas kan nu en hel del namn, han pekar på Rufus, och säger ’Lufus’ (med napp i munnen. Jag frågar: ’Kan du ta ut nappen?’, varpå han skakar frenetiskt på huvudet), jag frågar ’Och var är Silas?’, han sätter då händerna framför ansiktet, och tar sedan bort dem, och säger ’Tittut!’, han kan ’Lolens’, ’Mackom’, ’Ackel’, och ’Nonna’. Och ’Katten’, så klart, varpå Rufus säger ’Miaouuu’. Jag har läst att tvillingar generellt kan vara något senare med talet, och jag har ju inte fostrat barn med napp förut. Nappen verkar liksom vara lite i vägen, av naturliga skäl, för snacket. 
Bild
Nappojkar

Bild
Malcolm iförd ’Fleck’-mask. ’För han heter faktiskt Fleck! Faktiskt.’ Kej, rå.

Kombinationen av roliga sägningar, och kramattacker, är utmärkta plåster, de dagar när man är lite slut och matt. 

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s