Kvinnor kan, helg och höst.

Först och främst vill jag bara klargöra: inga löss har kommit över vår tröskel (so far), så ingen behöver gå någon omväg förbi vårt hus. Jag pillar, kammar, och letar  gnetter som en besatt.
Med det sagt, så går vi vidare.

I fredags var jag (och c:a 50 brudar och kanske 10 snubbar) hemma hos Hedvig, för vi ville alla lyssna på vad Gudrun Schyman hade att säga. Jag har alltid gillat henne, tycker hon är en politiker som till skillnad från de flesta andra, liksom ÄR sin politik.
I alla fall. Detta är ju inte en politisk blogg, blott en vanlig kvinnofälla-mammas dito (men gå gärna in på Fi’s hemsida, för de håller på med något mycket, mycket viktigt. Man vill ju inte skämmas brallorna [kjolen?] av sig den dagen, om typ 40 år, när ens barn kommer att säga: ’VA?? VAR DET VERKLIGEN SÅ PÅ 10-TALET??), så nu ska vi snacka bullbak och blöjbyten. Närå.

Men kvällen i fråga var maken borta på jobbmiddag i skärgården (ink övernattning). Barnvakt skulle ta hand om fyra fredagströtta små pojkar. Det förelåg vissa indikationer redan vid dagishämtning att det kanske skulle komma att bli en lite jobbig sits för barnvakten, men jag ville verkligen gå. Sagt och gjort. Klockan 16.50 stormar jag in (5 minuter försenad pga mycket viktigt chipsinköp till barnen) i ett full hus, och slår mig ner. Gudrun proklamerade att hon skulle prata i 2 timmar nonstop, för hon skulle med ett flyg därefter. Klockan 18.10 ringer det på mobilen. Det var barnvakten. Jag bad henne texta istället, eftersom jag inte kunde svara (satt längst in i ett smockfullt rum). Hon skrev ’jag tror inte jag klarar det här idag…’ Vad göra? Skickade ett may-day-sms till vår granne och fd dagmamma (som ju ensam uppfostrat och tagit hand om 6 barn, och varit dagmamma i 32 år…), och frågade om hon kunde komma till undsättning. Det kunde hon. Hon läste för Lorentz och Malcolm, medans barnvakt ett la de minsta. Det är lite orättvist, det där, att när barnvakter lägger barn, så somnar de på 20 minuter. När jag lägger barn, tar det runt en timme. Kanske borde hyra in Barbro (dagmamman) om kvällarna, (om inte annat, så för att hinna med att blogga).

Och så var det ju helg. Med den lyxiga situationen att vi var bortbjudna både lördag och söndag, då dyker det upp situationer som man behöver planera noga inför; tajma in olika bilresor så att inga barn somnar i bilar, behålla världsfreden (avhängigt av hur man placerar pojkarna i bilen, och naturligtvis också av deras humör), måltider, inte glömma blöjor, haklappar, extranappar, extra kallingar till 3-åring. Borde väl vara självklart vid detta laget, men jag kan säga, att ju fler ungar man har, desto lättare hänt är det att man glömmer någon ACK så viktig sak som en napp, t ex.
Bild
Allt koms ihåg. Malcolm och Livi hade en turrturr-moment på tu man hand, medans Lorden var och lattjade. De tre satt vid ett eget bord i lördags, när vi var hemma hos goda vänner på middag.

Bild
Många hävdar att Silas är ett pållenamn, så han tog med sig detta och red sin (fast Livis) häst.

Bild
Väl hemma efter mycket runtrusning, hästritt, lek och ännu mera runtrusning, är fyra småkillar ganska färdiga. Och deras far också. Det kan vara ganska utmattande med fyra vrånga, trötta, klängiga gasthalsar.

Och Rufus och Silas har utökat sitt ordförråd med ordet ’lålulen’

Bild
Dvs Rådjuren. Finns ju ett gäng alltsomoftast utanför fönstret. (Kan tillägga att de också pekar på katterna och utbrister: ’LÅLULEN!!’)

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kvinnor kan, helg och höst.

  1. Jesper Magnusson skriver:

    Asbra! Kul, bra tempo, fina bilder och ett bra avslut! Jag tycker du kommit in i det hr nu, dax att expandera och ta skiten till the next level!

    Pussssss

    23 sep 2013 kl. 12:34 skrev Alla barnen :

    > >

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s