Tillbaka till verkligheten

Igår började Jesper jobba igen, efter 5 månaders föräldraledighet. Honeymoon is over, liksom. Det har naturligtvis varit väldigt praktiskt att vara två föräldrar vid lämning på dagis av fyra barn. Men det funkar själv också, lite svårare, bara.
Bild
Ett skepp kommer lastat (det var en dagisfröken som insisterade på att ta kort på vårat gäng)

Sådana här höstmorgnar när det liksom doftar av dagg i gräs, och fuktig, frisk höstluft, och dessutom solsken – de är ju bara ljuvliga. Men jag kan inte låta bli att räkna ner till det som komma skall. Det kanske låter som om jag är en mörk själ som inte kan se till livets fina stunder. Så är det inte. Men förra vintern tog i princip kål på mig. Jag blev utmattad, olycklig, alla var sjuka non stop, jag slog av en framtand (vilket var ett eget helvete i sig; pendlade som en jojo fram och tillbaks till tandläkaren, och att arrangera barnvakteri till tvillingar – samt finansiera detsamma – var en pärs bara det) (tanden är f ö fortfarande inte på plats, men i slutet av månaden – alltså ett år efter incidenten, så ska jag få min nya tand). Räknar ju med att inte slå av några fler tänder, men när snön kommer… Då kommer livet att bli väsentligen mer besvärligt. Och hur man än vänder och vrider på det hela, så närmar den sig ju.
Fast å andra sidan – det gör ju döden också. Och den går man ju inte omkring och oroar sig för. Faktiskt. Så nu cheerar jag upp, och carpar diem.

Bild
Allt man behöver. Laserpistol och spindelmannen. (Silas)

Bild
Ännu bättre: laserpistol, spindelmannen, persika OCH BFF. (Rufus i rött)

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s