Utflykt.

Förskolan var stängd igår, måndag (satt f ö  i en och en halv timme och skrev, men internetet tjafsade, och jag gick sedan och la mig i vredesmod), så jag tog med mig Malcolm och Lorentz till Tom Titts (mycket märkligt namn) i Södertälje. Lorentz var till en början lite reserverad, Malcolm entusiastisk (ganska talande för deras personligheter överlag). Men snart visade det sig att båda tyckte att det var ett svinkul ställe! Det var länge sedan jag hört dem skratta så, hjärtskärande gulligt.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Ja, bilden är oskarp. Jag vet. Men denne unge man är liksom mer eller mindre alltid i rörelse. Välbehövlig glass- samt marrängpaus efter tre kvarts rus runt boll i luften. (Notera de blöta tröjärmarna… det finns många såpbubble-, skum-, och vattenbaljor att vaska i på Tom Titts.)
Image
Så här blev silverrävens frisyr när jag låtsades vara boll. Tror inte att den neongröna pricken är en snorkråka, men man vet ju aldrig.
Image
Knasspeglar är ju alltid lika kul.
Image
Tre amigos
Image
Lord Jesus på en jättelik iPad, som simulerade att man gick i vattnet; fiskarna flyttade sig när man kom och gick, och det plaskade om fötterna. Malcolm var på en egen liten exkursion till en vattenpöl next door.

Det var en lyckad utflykt, verkligen. Men jag blir ändå lite förgrymmad över att så’na här utflykter (gäller även Junibacken) måste vara så hiskeligt dyra?! Bara inträdet för oss tre var 598 kronor (!), två marränger samt två Magnumglassar och en barnglass (GB): 209:- Okej, surkärring låter jag som nu, men vaff..!

Och annat kul som har hänt är det här:
Image
En så’n här cykel har jag drömt om länge; jag har grubblat en del på hur dagisfrakterna ska gå till i höst. Man vill helst undvika bil, åtminstone innan snöperioden, och att byta blöjor, borsta tänder, och klä på fyra små envisa människor kan vara ganska tidskrävande (för att inte säga MYCKET), och med min nitiska ambition att komma i tid till jobbet i kombination med detta… Nu känns det dock som om det kommer att gå som en dans!

Efter ett års Blocketbevakning utan minsta framgång, så fick jag napp via FB, och en kompis skulle sälja sin. Jag tog med gruppen av försökskaniner och deras far, så att vi kunde testa om den skulle gå att använda full av 60 kilo barn. Det gick förvånansvärt lätt (ssk m tanke på mina ganska svaga och otränade ben). Cykeln styrs med bakhjulet, och det var lite meckigt i början, för den beter sig inte som en vanlig cykel. Grabbarna tyckte det var toppen! Så jag ser fram emot dess ankomst, hämtar den väl idag eller imorrn.

Image
Och igår, den 17/6 skulle min mormor ha fyllt 98 år (här med min mamma c:a 1942). Hon dog ALLDELES för ung i pancreascancer 1983.

Japp! Det var måndagen, det. Fast på en tisdag.

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s