Status quo

Då är det nu så här: jag är sjukskriven. En hel månad. Jag måste bli frisk, och all antibiotika (9 [!!!] kurer sedan februari) har messat upp min mage, (vilket föranleder sjukskrivning från ett jobb inom restaurantbranschen), skäl nummer 1. Sedan är det ju det att jag behöver bli frisk. På riktigt frisk. Vi får se hur örat mår nu om en vecka, idag slutar jag med antibiotikan, och dom tre tidigare omgångarna av otit, har gjort en snabb come-back efter en veckas uppehåll av antibiotika. Nu har jag dock käkat detta i tre veckor (3 gånger om dagen), för att liksom sätta bacillsvinen på plats! (Men då sattes min tarmflora ur spel samtidigt…) Det man misstänker att jag har, är en osteit. Att svinen etablerat sig i skelettet, men det tror jag att jag snackat om tidigare, och den som vill fördjupa sig i detta, kan klicka på länken (eller googla). Om det nu blir ytterligare öroninflammation, läggs jag in på Huddinge, och får intravenös medicinering. Så – det är därför jag inte skriver fler/oftare inlägg. Sitter helt enkelt och håller tummarna heeela dagarna. Närå.

Men faktum är att hela jag är lite lätt uppfuckad, faktiskt. Jag mår liksom inget bra. Alla 41 åren av ångmaskinande och typ inga åkommor att tala om, nu får man sota. Jag orkar inte träna (vilket aldrig har inträffat sedan jag var 10 år), jag vill inte äta, jag orkar inte vika tvätt, byta blöjor, är helt enkelt en värdelös medmänniska. Dagarna går ut på att gå till naprapaten (för att ta knäcken på en av ovan nämnda skäl förorsakad nackspärr), och nu har jag faktiskt övergivit västerländsk medicin, och ger den så mycket mer erfarna österländska läkekonsten en chans. Bland annat genom detta:
Image

Kan vara det absolut vidrigaste någonsin av mig upplevt – att sula i sig 1 dl iskall vitlöksjuice 4 gånger om dagen, en halvtimme före måltid. Med ett volympris 250% mer än Champagnens, dessutom. Men vad gör man inte?

Calle Eklund. En akupunktör (och på många sätt en wizard) som jag känt runt 15 år, och som satt många nålar i min kropp. Han har nu övertygat mig om att detta kommer att göra susen för mitt immunsystem, som ju uppenbarligen behöver lite hjälp. Detta samt 50 mikrogram D-vitamin om dagen kanske eventuellt kan göra susen. (Nu kör jag all in, och har köpt på mig grönt thé, en massa frukt, och min fabulösa bovete-och-quinoa-gröt med mandelmjölk, ingefära och lite annat shait, som jag ska göra någon typ av dryck på imorrn.) Calle hävdar, att nu när jag lägger ner antibiotikan (dock på uppmaning av västerländsk ÖNH-specialist; jag är inte helt anarchy – ÄN), så måste jag parallellt se till att kroppen har resurser att stå emot eventuella envisa bakterier. Jag ger det en vecka till av vitlöksjuicen. Och hoppas att jag inte blir utslängd ur huset… Jag har tackolov en väldigt förstående man.
Håller även på och röker på lite, för det har man ju hört att det ska ha medicinska effekter.

Image
Men inte som ni tror, utan jag drar ett bivaxrör i örat. Det ska dra ur vätskan i mellanörat. Har hittills inte märkt något resultat, men jag röker vidare.

Träningslusten kommer förhoppningsvis tillbaka snart. tillsvidare fortsätter jag att låta mig imponeras, inspireras (det var tack vare denna fantastiska blogg som jag gav mig ut på dagliga milamarscher med tvillingvagn i höstas under tre månader) – och bli komplett blown away av denna människa.

Nu ber jag till Ayur, och Veda, Thor, oden, Jesus, Allah, samt Buddah. Inga glömda, några nämnda. Må vi mötas igen när Ior är som bortblåst, och jag är lite mer tillbaka.

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Status quo

  1. Marina skriver:

    Om det är någon på denna jord man önskar hälsa och välgång mitt hjärta, så är det dig! Tror det händer snart!!! POK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s