God jul! etc.

Om man ändå hade en inbyggd, telepatisk, kamera, och diktafon, och automatisk digital överföring – som iCloud – för tankar och bilder (då, du, Tim Cook!), Då skulle den här bloggen kunna bli lite kul. Dom säger – och gör – då sjukt roliga saker, dom små pojkarna. Och flickorna.

Image
Lilla snäckan ❤

Och den här snubben:

Image

Silas. Wishing you all a merry christmas.

Följande har jag ingen dokumentation av, men historien måste dock förtäljas:
På nyårsafton skulle vi ha åkt till Jespers brorsa, Mårten, som fyllde 40. Men i förrgår insjuknade en tvilling, och sedan spred sig kräkskit som en smärre löpeld, och tre av fyra pojkar kontaminerades med någon typ av kräksjuka. Så vi fick stanna hemma. Jag styrde kosan mot Ica, och bolaget, som vilken vanlig människa som helst (typ hela söderförort), för att köpa Champagne, samt hummer.

Denne lille rejvare följde med mig till bolaget:
Image
(På eget bevåg iförd Axels snowboardbrillor)

Kom hem, och berättade för seafoodälskaren Lorentz att ’vi ska käka hummer till middag’ (klockan var c:a 14 då). Han svarade med en så’n där Kalle Anka-slurp min – med tungan, och ett påföljande ’mums’.  En knapp timme senare ropar Lorentz: ’Jag är hungrig på hummer!’ Denna fras upprepades typ åtta-nio gånger till innan det var matdags, jag var tvungen att muta honom med baguette och mängder av Bregott, för att få tyst på pöjken.

Senare satt vi alla (förutom axel och Norma, som var hos sin mamma) och käkade vår nyårsmiddag. Vi försökte förklara för L o M vad det är för en dag idag, och att vi liksom firar in det nya året, och hejar ut det gamla. Vi drack Champagne, jag och Jesper, och pojkarna delade på en julmust. Vi sa skåål! Malcolm böjer sig ner under bordet med sin pipmugg, till Silas (Rufus låg och sov), som satt och undersökte en träslev, och sa ’God Jul!’

Så’n är han, Malcolm, evigt supernöjd med precis allt vad livet har att erbjuda.

Image
Silas – och även hans tvillingbror – tycks ha samma inställning till livet.

Vi har insett att – för att kunna få små gossar att somna om kvällen – så måste man aktivera dom små liven. Igår (efter en föregående evighetsläggning) gick vi ut, och lät dom klättra och springa i den bortsmältande snön. Av någon anledning, förefaller allt som omges av snö aptitligt.
Image
Vet inte om det syns på bilden, men den isklump som Malcolm håller i handen, låg i en lerig välling av – lera. Ändå ville han stoppa den i munnen.

Efter det melliset, lät jag dom springa av sig i ett mindre hav av smältvatten. Har typ ett femtiotal bilder av det badet, här är en:

Image
Dom har lattjat massor och – till vår enorma glädje – haft väldigt kul under jullovet.

Tvillingarna har gjort stora motoriska framsteg på sistone.
Image
Igår ställde sig Silas upp i badbaljan (ser för övrigt väldigt mycket fram emot att kunna fota dom och andra med en lite snyggare bakgrund snart […] när renoveringen är klar)

Och nu kryper dom…! Silas ligger snäppet före rent motorikutvecklingsmässigt, kanske för att Rufus har ett halvt kilo extra att bemästra, men dom är inte långt ifrån varandra.

Image
Silas on top of his bro

Idag köpte vi en lekhage till twinsen, en egen MMA-ring att fightas i. Fast Lorentz kallar den för fängelsehålan. Bilder kommer..!

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s