Morgonstunden har guld i mun

Typ. Det är klart att man ofta skulle önska sig en klon av sig själv (eller maken) eller två, kanske särskilt om morgnarna. Axel oich Norma är ju självgående (fast Axel behöver rullgardinsuppdragning och ett par ’A X E L !-rop för att få arslet ur sängen, tonåring som han är), Norma är en smooth operator, och sköter både sig själv och andra. Fyra pojkar ska väckas, få en liten microstund av ’egentid’ med en förälder, tre av fyra ska ha välling, och bytas blöjor på (Malcolm envisas av någon anledning med att fortsätta med blöja, fast han snart är 2,5. Försöker entusiasmera honom över potta, eller toalett, men icke), hållas nöjda, en ska äta frukost, två ska borstas tänder på, och se’n har vi kläder till alla. Ibland hoppar jag blöjbyte på tvillingarna (tar det efter spring-/joggingturen och deras gröt, då det ändå blir bad och klädbyte)

(här skulle det vara en bild på två grötinkletade små dudes, men nå’nting gör att jag inte lyckas ladda upp bilden. Man får använda fantasin.)

Varje morgon kommer vi – hur jag än försöker – inte iväg förrän bortåt efter nio. (Eftersom maken har valt ett Beiron-i-ottan-jobb, så är han inte att räkna med som vällingmakare, t ex, så I’m on my own). Men i morse – med min nya klocka på armen, gjorde jag upp som ett litet schema i huvudet. Jag gick upp klockan 6, satte på min gröt, väckte doktorn, matade katter, väckte bebisar, parkerade dom i stolar, bar ner Malcolm, kramades en stund i soffan, serverade välling, väckte Lorentz (han är den man måste stryka väldigt mycket medhårs på morgonen… om man inte orkar med orkaner och vulkaner. Vilket man sällan gör.) Förutom ett par avvikelser från schemat, som att Lorentz insisterade på att bada i baljan (han hade hittat sin favorithaj som behövde hoppa efter säl, tydligen) och Malcolm ’kan fälv’ hällde ut hela flingpaketet på köksbordet, så gick det enligt plan! Klockan 8.50 var det här posseet på väg.

(Inte heller här går det att ladda upp någon bild, trots ett gäng försök. Återkommer med bild lite senare, helt enkelt.)

 

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Morgonstunden har guld i mun

  1. Marina Renck skriver:

    Fan vad du är able, Elin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s