Farfar

är en snubbe vi inte sett så värst mycket av. Mest beroende på att han och hans fru bor långt bort, och har hästar, hundar, får, höns, katter, och därför inte kan komma hit så ofta. Och vi har ett tjog ungar. Men nu har vi ju en bil som inhyser hela tjoget, så därför drog Jesper, Axel, Lorentz och Malcolm (Norma är på kollo) ner till farfar och hans gård utanför Askersund igår. (Lärdomen efter Skansenbesöket fick mig och tvillingarna att stanna hemma. Det blir mer njutningsfullt så  – för alla.)

Note to self: inte – i n t e – berätta för en tre och et halvtåring att ’Ska ni åka till farfar?!’ (samt berätta om allt kul som finns hos farfar – traktor, får, hästar, höns, hoppa-i-hö-aktiviteter, till och med badkar!) strax innan man sätter sig i bilen för att uträtta en rad ärenden i stan innan resan till farfar. Besvikelsen blir förödande för en liten spindelmannenklädd Lorentz när man åker till olika obskyra ärenderesmål för varje stopp som INTE är farfars hus. En en och en halv timmes ärendeutflykt resulterade i två gallskrikande bebisar, (och skriken lugnade sig i n t e efter att Malcolm borrade in sin högra hand i den enes fontanell i ett desperat försök att få tyst på bebisen), en Lorentz som försökte överrösta sina gastande småbröder med en rösttuta (fast glad). Han kände sig sjukt mäktig sittandes ensam på den bakersta raden i bilen. Malcolm fick en trött-fit och sömnade och skrek om vartannat i en halvtimme. Let me tell you – jag var i n t e avis på att stanna hemma under den stundande två och en halvtimmes bilresan till farfar Janne.

Så kom denna, ett par timmar senare:

Image

Tre av fem pojkar

Image

Utforskning av stall

Image

Fotogenitet kommer förhoppningsvis med åldern (kolla in Axels proffsiga kroppsspråk!)

Även badkaret testades, kan jag informera om. 

Image

Post Trocadero-Malcolm kl 22

(Trocadero innehåller tydligen koffein, varför det dröjde till efter 23 innan pojkarna somnade. Dom brukar annars somna like babies senast kl 20.) 

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s