Matvägrande bebisar

…är ENORMT frustrerande. Helt plötsligt vill dom inte äta. Inte ammas, inte få ersättning eller mjölk på flaska. Bara sådär! Dom skriker, knusslar, gnäller och uttrycker missnöje med ögonbrynen, och jag håller på att förlora förståndet. Varför, liksom? För en vecka sedan tog det ungefär 5–7 minuter att få i Rufus en 180ml-flaska, Silas har varit lite tjorvig på sistone, jag (vi) hade väl nå’n teori om att det kanske berodde på att de är lite förstoppade, men det verkar inte stämma helt det heller. För det första käkar dom kanske var 5:e, eller t.o.m. var 6:e timme (istället för var tredje), och då inte mer än runt 80–100ml. Och Silas tar en timme på sig. Det här försvårar tillvaron på många sätt. Jag kan inte gärna lämna hemmet (vill inte gå omkring med gallskrikande bebisar i vagn, få saker är så hjärtskärande och superstressande som detta), och får inte mycket gjort; en mammas instinkt är ju att se till att hennes barn får i sig det dom ska, varför jag försöker var 3:e timme, och tänker att ’plötsligt händer det’. Men nej. Imorrn är det 2-månaderskontroll, får se vad barnläkaren säger. Jag vet ju att de har att ta av, och de producerar alltjämt kissblöjor, men beteendet avviker ju drastiskt från deras två första månader, så jag kan inte låta bli att bli orolig.

Lyckades i alla fall fånga de små snubbarna på bild i ett av få nöjda ögonblick:

Image

Hans (morfar) Rufus Henry till vänster, och Jan (farfar) Silas Sebastian till höger

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s