En helt vanlig dag i trädgården

Vi inser att det ju är skönare att hänga hemma. Då gäller det att hitta olika aktiviteter för att underhålla barn, studsmatta, gunga, och t ex måla nå’t. Varför inte graffa på en bänk? Bra idé. Vi åkte och köpte färger. Dom kom i en låda – perfekt som stol, tyckte Lorentz, som satte sig ner för att vila benen efter en stunds sprayande.

Image

Stol (?)

Det hördes ett pysande ljud, och se’n ’Aaaaaaaaaaj!’, följt av storgråt. Den lille stackaren hade satt sig, och följdaktligen sprutade det färg på Lolles ’private parts’. Det var ju svårt att låta bli att fnissa lite, men det la man genast av med när man såg dom stora tårarma trilla nerför kinderna, och Lorentz förmaning: ’Det är inte roligt!’ Lille gubben. Med tanke på hans framtid, lägger jag inte upp någon dokumentation på denna färgglada lilla rumpa i regnbågens alla färger, du får bara tro mig när jag säger: den var gul och blå (och lila, och röd, och vit, och svart).

Hur göra nu? Det sved, och ÄNNU mer skulle det svida med lacknafta eller motsvarande. Fast nu kliade det istället. Vi tog lite målartvätt ändå, och sedan blev det bad, och ’Nu känns det inte så inte skönt, mamma’. Jag drog en lättnadens suck. 

Image

Mackish klarade sig intakt. Bänken blev – om inte snygg, så i alla fall unik.

Image

 

 

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En helt vanlig dag i trädgården

  1. Marina Renck skriver:

    Stackars mormors lilla älskling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s