Den postgravida kroppen, kapitel 1

Dagens ämne kan tyckas trivialt, men väljer det ändå, vill bespara dig från mina gotiska tankar. Dessutom är det ändå rätt fascinerande detta med den postgravida epidermologiska förändringen som den nyblivna mamman genomlider. Som om den ytliga självkänslan inte redan fått sig en törn av åderbrock, ’gravidmage’ utan att man längre är gravid, och  andra ofluffiga grejer som händer med kroppen. Dessutom händer detta:

Hår, hud, och naglar tokbryter ihop. Under graviditeten hade man liksom kanske inte Florence Griffith Joyner, men det närmaste hennes nagellängd jag kommit hittills i livet (på naturlig väg),

Image

Elin Griffith Joyner

 

Image

The real Flo-Jo (vet inte hur naturliga dom var, i och för sig)

håret var tjockt och rätt glansigt, huden var varesig fnösktorr eller tonårsglansig – bara lagom.

Image

Jag gravid…

Image

…och så vanliga jag (notera den högblanka pannan)

Men samma dag som tvillingarna lämnat min kropp, gick samtliga naglar av; de skivade sig, och mina händer ser alltmer ut som om vore jag en nervös tjackpundarmorsa. Korta som om vore dom nerbitna, trasiga nagelband och diskhandsfnasiga.

 Image

Den sorgliga ickegravida handen

Tanken på att smörja in händerna, eller kanske hinna med en liten manikyr, eller så, är ganska långt borta. (Låt mig säga så här: insåg i morse när jag borstade tänderna efter frukosten samtidigt som jag hängde tvätten, att det var första efter-frukost-tandborstningen sedan i tisdags… Fresh, inte sant?!)

Nu är det ju inte så jätteviktigt att ha tjusiga naglar, eller kliva upp och ner för husets trappor med mannekänglook, men att försöka gaska upp sitt lite emellanåt deppiga inre är ju lite lättare om man inte möter en sliten disktrasa i spegeln. 

 

Om allabarnen

Bonusmorsa, pojkmamma, kokerksa, tvätteriföreståndare och inköpsansvarig för 6 barn, man och två katter. Denna blogg kanske kan fungera som en tröst för dig som tror att du har det jobbigt med ett barn. Eller två. Eller tre.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Den postgravida kroppen, kapitel 1

  1. Marina Renck skriver:

    Fattar inte att du ens hinner notera sådana trivialiteter! Du är ändå den vackraste i familjen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s